Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Došlo nam je proleće i sve više vremena provodimo napolju, uživamo na suncu, toplijem vremenu, mirisu sveže trave, ali mnogima sa prolećem dolaze i brige zvane alergije, koje su poznate i kao  četvrta najčešća hronična bolest u svetu.

Zašto je to tako?

Vremenom su se promenili naši geni i kada jedan roditelj ima alergiju, 30%[2] je verovatnoće da će je imati i dete, a ako oba roditelja imaju alergiju,  verovatnoća se povećava na čak 60%[3].

Drugi razlog su naše navike.

Naime, kad previše čistimo telo, ono ne  dolazi u kontakt sa mikrobima pa se imunološki sistem ne izgradi u potpunosti.

Treći razlog je zagađenost vazduha, što je veći novo CO2 u vazduhu, to se više polena stvara.

Istraživanje brenda La Roche-Posay govori nam kako su alergije najčešće vidljive na koži, tačnije tri od četiri žene u svetu prve simptome alergije primete upravo na koži.

Jeste li i vi među onima koji prvi primete simptome kao što su osip, oticanje i crvenilo?

Dr Ružica Jurakić Tončić, specijalista dermatovenerolog, objasnila nam je šta znači alergija za našu kožu i kako je ublažiti.

–  Kada se govori o alergijskim bolestima kože, prvenstveno se to odnosi na njene reakcije koje se javljaju nakon kontakta sa alergenom, a da bismo smanjili alergijske reakcije, nužno je umiriti stanje upale, pa adekvatnim izborom proizvoda uticati na bržu obnovu barijere da bi što pre došlo do ponovnog uspostavljanja njene funkcije. Danas se smatra da osim klasične terapije ekcema, koju u prvom redu čine kortikosteroidi i imunomodulatori, treba voditi računa o važnosti izbegavanja uzročnog alergena kao i važnosti odabira adekvatne kozmetike, kaže dr Jurakić Tončić.

Naime, nije svejedno koja kozmetika se koristi, budući da određeni emolijensi pogoršavaju stanje oštećene barijere. Takođe je nužno birati kozmetiku koja ne sadrži mirise kao ni određene konzervanse (tipa metilizotiazolinon i sl.).

La Roche-Posay omogućuje da pomoću tri Toleriane proizvoda upotpunite rutinu nege kože ako je ona sklona alergijama i da vratite prijatnost u svim onim trenutcima kada je zbog nečistoća i zagađenja, polena, promene godišnjih doba i različitih intolerancija vaša koža iritirana.

TOLERIANE ULTRA je umirujuća nega koja intenzivno i dugotrajno ublažava svakodnevni osećaj neprijatnosti kod osoba sa kožom sklonom alergijama ili netolerantnom kožom. Toleriane Ultra ima dvostruko delovanje:

  1. Intenzivno umiruje
  2. Jača kožu kako bi bila otpornija na alergene[4]

Umirujuće delovanje pojačano je zahvaljujući novom spoju sa umirujućom termalnom vodom La Roche-Posay koja deluje protiv nadraživanja.

TOLERIANE ULTRA FLUIDE je nemasna dnevna nega sa snažnim umirujućim delovanjem koja spaja neurosensin, snažno sredstvo za umirenje koje deluje na nadraženu kožu, i izvorsku termalnu vodu La Roche-Posay koja prirodno umiruje i deluje protiv nadraženosti.

 

TOLERIANE ULTRA EYE hidratantna i izrazito umirujuća nega za oči sa patentiranim [Neurosensine + Niacinamide] kompleksom koji deluje protiv nadutosti i neprijatnosti na koži oko očiju. Sadrži La Roche-Posay termalnu izvorsku vodu koja umiruje i štiti kožu.

 

[1] Epidemiološka studija provedena nad 3500 žena u četiri zemlje, 2010.

[2] Aafa Asthma and allergy fondacija

[3] Aafa Asthma and allergy fondacija

[4]Formulisano da ograniči rizik od pojave alergije

SLIKA-2

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.